Ensimmäinen vuoteni yrittäjänä

Ensimmäinen vuoteni yrittäjänä

tyonantaja

 

Vuosi takana, jokainen päivä on ollut erilainen. Olen saanut kokea paljon, olen oppinut uutta ja ehkä kaikkein upeinta ovat olleet kaikki uudet tuttavuudet ja ystävät joita olen saanut.

Yrittäjyyden arvostus ja hatunnostot ovat luoneet uskoa ja antanut intohimoa omalle tekemiselle.

Tasan vuosi sitten opintoni olivat loppusuoralla ja onnekseni yksi viimeisistä kursseista oli hyvin käytännönläheinen moduuli ”Managing for the future”. Kurssin loppukoe antoi minulle mahdollisuuden luoda business planini professorin tukemana. Opimme kurssilla käyttämään työkalua, jolla sain oivan raamin omalle suunnitelmalleni.

Siitä se sitten lähti, aivan nollasta mutta punainen lankahan oli ollut kirkkaana jo edeltävältä kesältä. ”Get the right people to the right jobs” ja jokaisen työpaikan tulisi olla kuin kirkasvetinen sininen laguuni, jossa kaikkien on hyvä hengittää.

Oli päättänyt toimia ammattimaisesti alusta alkaen, hain apua ammattilaisilta sellaiseen mihin omat taitoni eivät riitä. Alkumetreillä opin kuinka yrittäjän kannattaa tehdä hommia toisten yrittäjien kanssa.

Loppusyksyllä MBA opintojen loppuessa hankin pätevyyden joka minulta vielä puuttui. WorkPlace Big Five henkilöarvio koulutus oli antoisa, ei vain työkaluna vaan itsetuntemuksena. Arvio näytti selvästi sen mikä tulee tukemaan minua yrittäjänä ja mikä taas puolestaan tuottaa haastetta. Tietoisuus heikkoudesta pitää radalla tai ainakin laittaa väkisin sinne takaisin.

Yksilökeskeinen johtaminen, josta puhun, perustuu oppiin johon olen tutustunut oman opiskeluni yhteydessä. Yhdistämällä Person Centric practises Work Place Big Five profiiliin muodostaa kattavan paketin jossa on sekä ihmisen itse kokemaa että tieteellistä tutkimusta. Uskon että ne jotka osaavat johtaa hyvin itseään ovat myös parempia johtamaan muita.

 

Täytyy heti myöntää että suunnitelmat ja toteutus eivät ole enää linjassa. Jo muutaman kuukauden kuluttua aloin nähdä mikä ala on muuttumassa, missä satsataan esimiestyöhön ja rekrytointiin ja missä taas jatketaan samalla mallilla kuin viimeiset kaksikymmentä vuotta. Ikuisena optimistina uskon että kankeimmatkin alat ja ihmiset muuttuvat, pikkuhiljaa. Olen täällä heitä varten.

 

Yhdeksän kuukautta kovaa työtä ja paljon intohimoa ja uskoa omaan juttuun. Tätä on hengitetty ja tällä mennään. Edelleen olen uskomattoman kiitollinen kaikille niille, varsinkin uusille ystäville, jotka ovat opettaneet ja luoneet uskoa tähän minun juttuun. Maailmassa on paljon hyvää ja jakamisen iloa. Suomessa todella löytyy upeita uusia yrityksiä ja yrittäjiä, joilla on ammattitaitoa ja rohkeutta tehdä asioita joihin uskovat. Monet haluavat tehdä asioita erilailla kuin muut tai itse aikaisemmin.

Olen kiitollinen saadessani näitä yrityksiä myös asiakkaakseni.

Ruotsalainen kumppaniyritys on oiva lisä omille palveluilleni ja lisää uskoa asiaani. Kun kerran Ruotsissa onnistutaan avoimella kulttuurilla, tekemisen meiningillä, tasa-arvoisuudella ja monikulttuurillisuudella, niin miksei meillä ole jo enemmän tätä Suomessakin. Tästä on ilo puhua ja kertoa elävästä esimerkistä. Mikä tahansa yritys ei pääse Euroopan Top 10 start-up joukkoon. Tunnen ylpeyttä saadessani olla Employer Brandingin, työnantajamielikuvan ja modernin rekrytoinnin sanansaattaja täällä Suomessa. Tietoisuus on vasta heräämässä ja meillä osaajilla on paljon annettavaa.

 

Syksyn väriloiste ja pimenevät illat ovat lempivuodenaikani. Tästä on upeaa jatkaa valitsemallani polulla.

Kati Stenius